Friday, October 2, 2009

ape tu..?...poriyeke..

layan metacafe tejumpe video niyh..
aku rse korg da taw..
tp aku nak share gak..

pe g tgk r sendiri..
video

sambil tu aku dpt blaja base dyrg..
"poriyeke" bermaksud burung pipit...haha

gile...

ei bi si di ie ef ji hesy ai je ke el em en ow pi kiu ar es ti yu vi dabelyu eks wai zek.....

biar aku translate..

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z...

haha..busan dowh..

Thursday, October 1, 2009

revolusi perkataan...

aku x taw r btol ke x...
words cam kat bwh nie anda bleh dapati di nset dan myspace@facebook@friendster berhampiran..
korg tgk je r..

tidak = x
tidak tahu = tataw
tidak mahu = tamaw@x nak
tidak mengapa ke = x pewr kewr
tidak mahu = x maw
korang = kowg
sorang =sowg
boleh = bley
jom = jowm
bodoh = dowh@doe
sahaja = jewr
kau = ko@kaw
aku = ako
dengan = ngan@nan
buat = wat
biase = bese
main = maen

byk tu je laku bleh type...nak ikotkan aku rase bleh wat kamus da..haha
anw chill..chow

Wednesday, September 30, 2009

Tsunami yg best..

korang g la tgk citer pasal tsunami yg" (lawak+bengong+sedih+seram+pilu) x tsunami = best" kat cinema berdekatan..
best dowh..
chill ;p..

Saturday, September 19, 2009

raye raye raye... its all about raye..

hari raye da menjelang tibe..sume da siap ngan preparation tuk raye sok..
ade yg tgh tido..masak..shopping raye...kemas umah..n ade jugak yg tgh odw blik ke kampung halaman yg terindah lg mengasyikkan..teringat aku mase2 dulu raye waktu aku kecik lg..skang da agak besar r..feel raye tu da x mcm dulu r....raye niyh aku juz raye kat kl jek...bkn ape adek aku keje dpt cuti 2 hari jek..xkan 2hari je nak stay kampong kan...so raye kat kl je r..lg pon faktor kewangan ade gak mendorong aku ngan family x yah balek ...bese r ekonomi merosot...haha...lg best bleh jalan2 kat kl dengan tenang nyer...so kepade sume umat islam yg berjaye pose penoh tahniah n alhamdulillah..kepade yg gagal cube lg ok...maybe bkn salah korg terutama yg gurl..hehe.

lastly...selamat hari raye aidilfitri ...maaf zahir dan batin..

raye raye gak..jangan sampai x igt dunie..
sok jom kite sembahyang raye..
chill..!!..;p

Wednesday, September 9, 2009

tension gle r...

td kol 10 ade praktis kat studio jamm atrax kat bangi...

praktis ni utk perform kat mlm anugerah dekan...

so yg tension nyer lgu still xdpt nak dipraktikkan atas sebab2 tertentu...

try men lgu still x masuk2 gak..n lgu yg ktrg nak bwk tu seloka ari raye, lucky-jason mraz ngan colby n kau mawarku..

bese la tu amatur cm ktrg ni mmg ssh nak men lgu cmtu...haha..

tp serius makin dekat dateline makin aku chuak..bkn ape nnt kne gelak plak atas stage ..hehe..

nak praktis bkn x ley...mslah nyer jarak rumah ktrg agak jauh..so akn bepikir 37 kali gak la nak dtg praktis umah dyrg....

lg satu knape la pengarah ni x bg men lgu yg da bersemadi dlm diri ktrg ni..kan lg senang tuh...

tp xpe aku n band member aku akan berusah utk mencari jalan penyelesaian ...

so harap2 sape yg ade mslah cmni jgn tension...teruskan dgn chill nyer..grak dahulu,...

Tuesday, September 8, 2009

after a long break...finally

hye sume...finally dpt jugak aku update blog, bkn ape mase amat mencemburui aku...
cemburu bute siyot mase ngan aku..haha..(crack secara tibe2)..sebenarnye aku tgh menyirap gle b*** niyh sebab aku da type 2 kali sbb nak publish post pjgn plak tuh...n tetibe firefox off..aku pon x taw nape..anyway selamat menyambot ramadhan al-mubarak..aku rase bru semalam stat pose..rupenye hujan wat show..(kerepek cap zaiton)...da nak masok 19 hari kte pose(aku full lg dowh)..so that means lg 11 hari kte raye plak..so gne kan la balance ramadhan taun ni efficiently..sbb byk pahala kte bley dpt ble wat kebaikan dlam bulan ramadhan niyh..igt senang ke nak jpe bulan ramadahan yg mlia niyh..taun depan bru jpe balik ..
mane la tau taun depan x dapt jpe lg..ape2 pon sume takdir teletak pada Allah s.w.t..
..tp yg penting keikhlasan tu mesti ade......

taw x sbb ape aku letak gmbr jam tu kat atas..sebenarnye aku pon x taw..so aku cte r psl mase..
org kate mase tu diibarat sebagai emas..iyek ker..??..apsal x letak mase tu lamboghini ker..? ferrari ke..?fighter jet ke..? kan lg mahal tuh..berk...!! sedap btol menghirup vanilla coke niyh..hehe..berbalik pde citer...aku rase mase tuh mesti ade similarity ngan mende len...x taw la aku..aku bru je kejot kan eka sahor..dye kate "da pukul 4 da..?"..padahal dye bru je tido kol 2 td.. kan kejap tu mase berlalu..esok dye ade test...ble mase nak study plak la kan...konfem mengantok nyer...so kpd beliau2 yg maseh study(including me)..gne la mase elok2..sbb mase bleh jd kawan n lawan...ble jd kawan snang r..ble jd lawan abes porak perande idop...ble mase x cukup then x dpt study...lastly final fail..then mbawe kepade extend..porak perande la idop name nyer...so jgn la korang igt mase tu emas...emas bleh gadai..mase korg bleh gadai ker...?
korang selidik r sendiri...anyway chill ok....

Wednesday, September 2, 2009

menyesal....

arini mengantok nye pasal 2 kelas aku x pegi da....
da r klas penting yg boleh memeningkan pale otak aku klu x paham...
mber aku da siap kejot tetapi apakan daya...
tp berbyk2 time kaseh kpde yg berusaha mengejot aku...
smoga korg x putus asa kejot aku..hahahaha

Monday, August 31, 2009

easter day celebaration..

video
dyrg niyh sebenarnye celbrate dyrg nye hari easter ngan menembak church pihak lawan..
mmg tiap2 easter je dyrg wat cm ni..agak bahaye jugak la kan tp cam best pon ade gak....
cbe bygkan klu kat malaysia bley wat cmni...aku pon nak join...haha..(kaye member2 aku yg jual mercon klu mende ni ade kat malaysia..)

chooommmelll gle budak niyh...

video
aku tetibe tergelak ble tgk video niyh...
serius kelakar..haha

Wednesday, August 26, 2009

kekejaman melampau...

















kekejaman yg aku sendiri x dpt bayangkan..
kejadian sadis ni berlaku kat Faroe Island kepunyaan Denmark....
yg pelik x kan xde org ke manusia ke amek tindakan..
aku rase sbb diorang bkn manusia la...
klu aku r bleh muntah wooo dok ctu..
diorg aku tgk gembira je tanpe rase besalah..
harap harap adelah yg amek tindakan kat diorang..
bende ni mmg x bleh dibiarkan..
so sape yg bace sile sampaikan kpd yg lain..
akhir kate bodoh plus bangang r diorang ni..



























Tuesday, August 25, 2009

tragedy n i think diz thing jd kat japan la..

video

serius ni lah antara faktor yg menyebabkan aku x senang nak nek mende niyh..
takot gle klu jd woo..
tu naseb baek rendah klu tinggi...
lu pk r sendili..
chill k..

a walk to remember...perjalanan yg harus diingati...


a walk to remember ni satu cite yg difilemkan dri
sebuah novel yg diterbitkan pada 1999 oleh Nicholas Spark..
cerita niyh diterbitkan pada tahun 2002 oleh
Adam Shankman dan Danise Dinevi..
dan dibintangi oleh mandy moore sebagai heroin
dan Shane West sbg hero nye..

kebestan citer ni x dapat nak dibayang kan... aku sedey woo tgk citer niyh feeling gak r.. cite niyh mengesahkan percintaan yg romantik n sedih ... yg penting cte niyh sedih@cintan@jiwang@syahdu
korg tgk r sendiri n phmkan cte ni bru tangkap feel...
serius aku x tipu..so
kepada peminat cerita begini yg blom menonton silalah menonton..
( jiwang ler pulak)

Sunday, August 23, 2009

anjing yg BESARRRR...kenape x pelcaye..?tgk r...










lidah anjing tu da nak same besar ngan muke pompuan tuh..hauahua

picca -picca yg besh..



Why u x percaye same i ka...?
u mesti pelcaye same i loo...




budak terkuat dlm dunia...



senang citer..



x kan ade helikopter lak..



haha kne blasah..



"ello ade sesape kat dlm"..!!!!



jgn bg orang asing tumpang kete..
mahluk ngan pendatang asing xpe..




..dye da cube berusaha expand@luaskan bende tuh...
sape yg x phm student ke lecturer..?


Diz is the reason why men is better driver than women...
u got to admit it..

some ans 'n' question...

Q: What three things are common between the sun and woman's underwear?
A: Both are hot, both look better while going down and both disappear at night.

Q: Why do men ask for a woman's hand in marriage?
A: Because they are tired of using their own.

Q: What's common between men and video?
A: Both go Backward...Forward...Backward...Forward...Backward...Forward...Stop and eject.

Q: What is the closest thing similar to a woman's period?
A: Your salary, it comes once a month lasts about 5-7 days and if it doesn't come means you are in big trouble..

Q: What is the similarity between men and rats?
A: Both keep searching for new HOLES.

Doctor: You look so weak & exhausted. Are you having 3 meals a day as I have advised?
Lady: Doctor, I thought you had said 3 males a day.

Girl friend & boy friend go for a movie. In the dark, a mosquito enters the girl's skirt.
Q: Guess where it would have bitten?
A: The boy's hand.

7 Qualities to be a perfect wife
: Beautiful, Responsible, Energetic, Adorable, Sweet, Truthful and Self-Organized.
In short, she must have good B.R.E.A.S.T.S


Friday, August 21, 2009

borink..borink..borink..

aku borink..borink..borink..

men pes asyik menang jek..

borink..borink..borink..

esok ade test hr kol 2..

borink..borink..borink..

nak buang air tapi ade org dlm tandas..

borink..borink..borink..

aku nak post ape lg aku pon xtau..

sbb aku borink..borink..borink..

suami yg mithali..

video
aku xtaw nak ckp ape..
.tp aku nak ckp..
sng cite..org tue ni tgh kentot kat bini dye...
sungguh murni hasrat dye..

Wednesday, August 19, 2009

an EASY question...bannanna



disepohon pokok kelape sawit yg tinggi dikelilingi 4 ekor haiwan iaitu...
singa.. monyet.. zirafah.. tupai..

4 ekor haiwan tu nak amek buah pisang kat atas pokok...

dan soalannye adalah..

haiwan mane yg dpt pisang tu dulu...

setiap jawapan yg dipilih adalah imej kepade diri anda..

jika anda pilih singa anda adalah org yg bemasaalah..(g check kat hospital)

jika anda pilih monyet anda adalah org yg x betul..(suis kepale lupe on)

jika anda pilih zirafah anda adalah org yg bodoh..(dari azali)

jika anda pilih tupai anda adalah org yg tiada harapan utk berjaye lg...(g duk dlm utan)

kerana...

buah pisang x berbuah kat pokok kelapa sawet... haiya...chill ok..

hasyemmm.....


niyh berite paling sensasi bg peminat roller coaster..
mber aku gtaw aku psl mende niyh dan aku wat2 terkejut r(padahal terkejut giler) so aku post la mende niyh utk tatapan umum..
.
berite niyh aku tgk kat beritakosmo..
tentu lucu kan..mende niyh jd kat Thorpe
Park Wonderland kat Chertsey, Surrey...
dyrg siap psg signboard utk bg warning kat org ramai supaye jgn angkat tangan mase naek roller coaster...
bkn ape aku rase dyrg takut dyrg mati terbau bau badan..
roller coaster mcm2 leh jd..
so klu bleh rakyat malaysia silalah bwa deodorant spare time nak naek roller coaste
r...
takot msk tv plk kang..ok chill n out..

asyik post english jek melayu plak r...shisha...



aku mmg suke shisha kdg2 seminggu 3 kali ... klu bleh nak shisha je hari-hari.. ade byk perise shisha spai x tertulis.. nih antaranye oren epal plum sweet melon melon ceri vanilla dan sebagainye...first time aku isap prise sweet melon... sejak tu aku mule gian ngan isap shisha bes wooo..bese la first time kan...pastu aku rase boring...ade la dlm setahun aku x isap...pastu aku isap balik atas desakan member sejenis dan terus gian semula... tp tahukah anda shisha ade keburukannye....

  • Sape yg isap shisha tanpa henti selama 45 minit akan mengumpul 36kali tar,15 kali karbon monoksida dan 70 peratus berbanding daripada sebatang rokok(jgn benti shisha pastu isap rokok lak)..
  • Paip yg kite kongsi boleh menyebarkan penyakit terutama kepada yg isap basah..hish geli aku..
  • Arang yg kite gne tuk shisha bleh meningkat kan risiko kanser dan pelbagai penyakit len..tp ade yg kate klu gne arang yg elok xde kesan buruk..cube fikir balik, klu da arang tuh arang gak..
  • Haba yg bersuhu tinggi juge bleh meningkatkan toxin dalam asap shisha yg bleh membawa penyakit..
So utk kebaikan korg berenti la...
klu nak isap pon sket2 sudey...
anyway idop kne chill
...

it would be NICE if i have a mirror...


SILLY JILLY...AM I RIGHT..?
I BET SHE WAS RIGHT FROM THE SALOON..LOL

shocked news


BEWARE OF THE RAPIST OR....
NEWS READER,..?????

Tuesday, August 18, 2009

senaman menguatkan stamina dan menguruskan badan...

  • first skali cbe tegangkan kaki anda ke muke mber, teman dan taulan x pon bapa anda sendiri... setegang-tegangnye..sure lepas anda melakukannye pecah lemak akan berlaku d seluruh badan anda termasuk bibir dan muke anda...lakukannye 3kali sehari..
  • senaman kedua pule, ape kate anda hentakkan halkum(lelaki) anda ke atas tunggul, batu dan sebagainye...kaedah ini adalah untuk mengurangkan selera makan dan justeru anda akan menjadi kurus..lakukan sehingga halkum anda menjadi due..
  • seterusnye, senaman ini dinamakan sebagai "fin" iaitu melompat lebih tinggi..iaitu melompat dari tingkat 3 ke tingkat 13 melalui tingkap sebyk 76kali...senaman ini boleh menguatkan stamina anda dan juge bleh membetulkan tulang belakang dan buah pinggang anda...ia boleh dilakukan dimana-mane iaitu klcc, times square, pejabat anda, apartment scandal anda dan stempat dgnnye.....
  • snaman yg keempat adalah, menyeluk saku...ini akan memberi impak yg besar kepade anda...kerana ini akan membiasekan diri anda utk berlari tanpe henti..senaman ini membolehkan anda menguatkan stamina dan juge anggota2 yg laen seprti telinga, hidung dan swaktu dgnnye mlahan anda juge dpt menguruskan badan...lakukan ini 8hari seminggu supaye anda dpt merasakan ipak yg lebih efektif....
  • akhir sekali senaman yg ringkas, tepat dan padat...iaitu memasukan tumit anda ke dlm hidung anda...lakukan selama 3 hari 3malam utk mendapat kesan yg berpanjangan..selepas anda melakukannye anda akan merase cergas bertenage dan bergaye.....

tindas menindas....

hidup klu bleh jgn ditindas...
klu ditindas kite ditindas r...
ape yg aku merepek niyh...
buatla ape yg patot tuk jgn ditindas...
akhir sekali klu ditindas pg duk dlm tandas r...(juz cracking...)

Monday, August 17, 2009

styylallala


I AM AMUSED....

DO YOU...?


the losser...LOL


A success comes after failure...

but for them they failure comes after failure haha...

CuriOuS dAUgHter...

A mother is in the kitchen making dinner for her family when her daughter walks in.



Daughter :“Mother, where do babies come from?”


The mother thinks for a few seconds and says,


Mother :“Well dear, Mommy and Daddy fall in love and get married.
One night they go into their bedroom, they kiss and hug and have sex."


The daughter looks puzzled so the mother continues,



Mother :“That means the daddy puts his peni* in the mommy’s vagi**.
That’s how you get a baby, honey.”


The child seems to comprehend,



Daughter :“Oh, I see, but the other night when I came into your room you
had daddy’s peni* in your mouth. What do you get when you do that?”



Mother :“Jewelry, my dear. Jewelry.”


A blush rose to her cheeks as she answer her daughter question.

p/s : don't try diz at ur child...hahaha

Sunday, August 16, 2009

Reason sbb ape chelsea hebat...


Antarenye ....;p

-Da mmg hebat pon.

-Sbb cech pakai head cover.

-power gile.

-Sbb training kat laut..(tgk name chel'SEA)

-club len sayo+buah.

-budak baek..

- ade phd. (yeke..)

-sbb aku fan chelsea.

P/s- jgn mare

merepek


my mommy told me that not to watch porn,

cuz if i watch porn i'll turn to stone...

and then i watch porn suddenly something gettin hard..

i quickly turn of the porn...and promise not to watch porn again..

merepek..

time muda-mudi dan skang..

lawak siot muke dyrg..haha