Friday, October 2, 2009

ape tu..?...poriyeke..

layan metacafe tejumpe video niyh..
aku rse korg da taw..
tp aku nak share gak..

pe g tgk r sendiri..
video

sambil tu aku dpt blaja base dyrg..
"poriyeke" bermaksud burung pipit...haha

gile...

ei bi si di ie ef ji hesy ai je ke el em en ow pi kiu ar es ti yu vi dabelyu eks wai zek.....

biar aku translate..

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z...

haha..busan dowh..

Thursday, October 1, 2009

revolusi perkataan...

aku x taw r btol ke x...
words cam kat bwh nie anda bleh dapati di nset dan myspace@facebook@friendster berhampiran..
korg tgk je r..

tidak = x
tidak tahu = tataw
tidak mahu = tamaw@x nak
tidak mengapa ke = x pewr kewr
tidak mahu = x maw
korang = kowg
sorang =sowg
boleh = bley
jom = jowm
bodoh = dowh@doe
sahaja = jewr
kau = ko@kaw
aku = ako
dengan = ngan@nan
buat = wat
biase = bese
main = maen

byk tu je laku bleh type...nak ikotkan aku rase bleh wat kamus da..haha
anw chill..chow

Wednesday, September 30, 2009

Tsunami yg best..

korang g la tgk citer pasal tsunami yg" (lawak+bengong+sedih+seram+pilu) x tsunami = best" kat cinema berdekatan..
best dowh..
chill ;p..

Saturday, September 19, 2009

raye raye raye... its all about raye..

hari raye da menjelang tibe..sume da siap ngan preparation tuk raye sok..
ade yg tgh tido..masak..shopping raye...kemas umah..n ade jugak yg tgh odw blik ke kampung halaman yg terindah lg mengasyikkan..teringat aku mase2 dulu raye waktu aku kecik lg..skang da agak besar r..feel raye tu da x mcm dulu r....raye niyh aku juz raye kat kl jek...bkn ape adek aku keje dpt cuti 2 hari jek..xkan 2hari je nak stay kampong kan...so raye kat kl je r..lg pon faktor kewangan ade gak mendorong aku ngan family x yah balek ...bese r ekonomi merosot...haha...lg best bleh jalan2 kat kl dengan tenang nyer...so kepade sume umat islam yg berjaye pose penoh tahniah n alhamdulillah..kepade yg gagal cube lg ok...maybe bkn salah korg terutama yg gurl..hehe.

lastly...selamat hari raye aidilfitri ...maaf zahir dan batin..

raye raye gak..jangan sampai x igt dunie..
sok jom kite sembahyang raye..
chill..!!..;p

Wednesday, September 9, 2009

tension gle r...

td kol 10 ade praktis kat studio jamm atrax kat bangi...

praktis ni utk perform kat mlm anugerah dekan...

so yg tension nyer lgu still xdpt nak dipraktikkan atas sebab2 tertentu...

try men lgu still x masuk2 gak..n lgu yg ktrg nak bwk tu seloka ari raye, lucky-jason mraz ngan colby n kau mawarku..

bese la tu amatur cm ktrg ni mmg ssh nak men lgu cmtu...haha..

tp serius makin dekat dateline makin aku chuak..bkn ape nnt kne gelak plak atas stage ..hehe..

nak praktis bkn x ley...mslah nyer jarak rumah ktrg agak jauh..so akn bepikir 37 kali gak la nak dtg praktis umah dyrg....

lg satu knape la pengarah ni x bg men lgu yg da bersemadi dlm diri ktrg ni..kan lg senang tuh...

tp xpe aku n band member aku akan berusah utk mencari jalan penyelesaian ...

so harap2 sape yg ade mslah cmni jgn tension...teruskan dgn chill nyer..grak dahulu,...

Tuesday, September 8, 2009

after a long break...finally

hye sume...finally dpt jugak aku update blog, bkn ape mase amat mencemburui aku...
cemburu bute siyot mase ngan aku..haha..(crack secara tibe2)..sebenarnye aku tgh menyirap gle b*** niyh sebab aku da type 2 kali sbb nak publish post pjgn plak tuh...n tetibe firefox off..aku pon x taw nape..anyway selamat menyambot ramadhan al-mubarak..aku rase bru semalam stat pose..rupenye hujan wat show..(kerepek cap zaiton)...da nak masok 19 hari kte pose(aku full lg dowh)..so that means lg 11 hari kte raye plak..so gne kan la balance ramadhan taun ni efficiently..sbb byk pahala kte bley dpt ble wat kebaikan dlam bulan ramadhan niyh..igt senang ke nak jpe bulan ramadahan yg mlia niyh..taun depan bru jpe balik ..
mane la tau taun depan x dapt jpe lg..ape2 pon sume takdir teletak pada Allah s.w.t..
..tp yg penting keikhlasan tu mesti ade......

taw x sbb ape aku letak gmbr jam tu kat atas..sebenarnye aku pon x taw..so aku cte r psl mase..
org kate mase tu diibarat sebagai emas..iyek ker..??..apsal x letak mase tu lamboghini ker..? ferrari ke..?fighter jet ke..? kan lg mahal tuh..berk...!! sedap btol menghirup vanilla coke niyh..hehe..berbalik pde citer...aku rase mase tuh mesti ade similarity ngan mende len...x taw la aku..aku bru je kejot kan eka sahor..dye kate "da pukul 4 da..?"..padahal dye bru je tido kol 2 td.. kan kejap tu mase berlalu..esok dye ade test...ble mase nak study plak la kan...konfem mengantok nyer...so kpd beliau2 yg maseh study(including me)..gne la mase elok2..sbb mase bleh jd kawan n lawan...ble jd kawan snang r..ble jd lawan abes porak perande idop...ble mase x cukup then x dpt study...lastly final fail..then mbawe kepade extend..porak perande la idop name nyer...so jgn la korang igt mase tu emas...emas bleh gadai..mase korg bleh gadai ker...?
korang selidik r sendiri...anyway chill ok....